Lækker kartoffelæggekage med skinke og purløg. En ret der både kan
serveres til brunch, frokost eller aftensmad. Nem og velsmagende. Se opskriften
her.
4-6 portioner.
Samlet tid: 1¼ time. Arbejdstid 30 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
½-¾ kg kartofler
4-6 spsk olie
1 stort finhakket
løg
100 g skinke eller
hamburgerryg
1 rød eller grøn
peberfrugt
salt og friskkværnet
peber
100-150 g
emmenthaler- eller smelteost
6 æg
6 spsk mælk
PYNT:
Hakket purløg evt.
hakket estragon eller persille.
* Tilberedning
Skræl kartoflerne.
Skær dem i små terninger.
Tør dem i et rent
viskestykke.
Varm 3-4 spsk olie
på en tykbundet pande.
Rist kartoflerne 2-3
minutter ved kraftig varme.
Dæmp varmen.
Steg kartoflerne til
de er møre, 15-20 minutter.
Rist løgene med, de
sidste 5 minutter ved lidt kraftigere varme.
Skær skinke og peberfrugt i små terninger.
Svits begge dele med et par minutter.
Drys salt og
friskkværnet peber over.
Skær osten i
terninger, og fordel dem over kartoflerne.
Tilsæt evt. lidt mere fedtstof, hvis det er nødvendigt.
Pisk æg og mælk let
sammen med en gaffel.
Hæld æggemassen over
kartoflerne ved ret kraftig varme.
Rør et par omgange,
så fyldet fordeler sig jævnt.
Dæmp varmen.
Stik af og til i
æggekagen med en gaffel, så det tynde ovenpå kan løbe ned.
Bag æggekagen ved
svag varme til æggemassen er stiv, men stadig blank og fugtig på overfladen.
Æggekagen serveres i
panden. Den overdrysses med hakket grønt i serveringsøjeblikket.
VARIATION AF RETTEN:
I.
Skinke kan udskiftes
med røget sild, tunge eller ristede baconterninger.
II.
Tilsæt kartoflerne 1
dl hakket løg, 1-2 fed hvidløg, 100-200 g rå champignonskiver, 3-4 tomater
skåret i både. Ost kan evt. udelades.
III.
Rist terninger af
kogte, kolde kartofler sammen med 1 dl finhakket løg. Hæld æggemassen over.
Når æggekagen er
næsten stiv, lægges skiver af stegt flæsk eller bacon over.
Drysses med fintklippet
purløg og serveres med sennep evt. groft rugbrød.
INFO: En æggekage eller omelet er som en tærte med sprød
bund og skorpe og et mere flydende indre. Hovedingrediensen er æg, men kan også
laves på kikærtemel, og der tilsættes mælk og nogle gange også mel. En æggekage
serveres ofte med stegt bacon, purløg, tomater og rugbrød.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.
Se alle opskrifter med kartofler HER