Logo

Knasende valnødderisotto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Knasende valnødderisotto 

 
Risotto med gorgonzola, mascarpone, parmesan og valnødder er et grønt alternativ, hvis aftensmaden skal være kødfri. Få opskrift og ingredienser HER
Til 4 pers

 
# Ingredienser
1 spsk olie
70 g smør
1 lille løg, fint hakket
275 g arborio ris
1¼ liter grønsags- eller hønsebouillon, på kogepunktet
salt og peber
125 g halve valnøddekerner
75 g friskrevet parmesan
50 g mascarpone
50 g gorgonzola, i tern

 
* Tilberedning
1 Varm olien med 2 spsk af smørret i en dyb gryde for jævn varme,
til smørret er smeltet.
Tilsæt løg og svits under jævnlig omrøring i 5-7 min, eller
til det er blødt og begynder at blive gyldent. Det må ikke brune.

 
2 Dæmp varmen, tilsæt risene og rør, så de dækkes af smør og olie.
Svits under konstant omrøring i 2-3 min, til de er gennemsigtige.

 
3 Tilsæt lidt efter lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som
risene absorberer den.
Øg varmen til jævn, så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller til bouillonen er blevet absorberet, og
risene er cremeagtige. Smag til med salt og peber.

 
4 Smelt 2 spsk af smørret i en pande for jævn varme.
Tilsæt valnødderne og vend dem i smørret i 2-3 min, eller
til de begynder at brune.

 
5 Tag risottoen fra varmen og rør resten af smørret i.
Rør derefter parmesan, mascarpone og gorgonzola i,
til osten smelter, samt de fleste af valnødderne.
Fordel risottoen på varme tallerkener,
drys resten af valnødderne over og server.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Risotto

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 701 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her