Risotto med gorgonzola, mascarpone, parmesan og valnødder er
et grønt alternativ, hvis aftensmaden skal være kødfri. Få opskrift og
ingredienser HER
Til 4 pers
# Ingredienser
1 spsk olie
70 g smør
1 lille løg, fint hakket
275 g arborio ris
1¼ liter grønsags- eller hønsebouillon, på kogepunktet
salt og peber
125 g halve valnøddekerner
75 g friskrevet parmesan
50 g mascarpone
50 g gorgonzola, i tern
* Tilberedning
1 Varm olien med 2 spsk af smørret i en dyb gryde for jævn
varme,
til smørret er smeltet.
Tilsæt løg og svits under jævnlig omrøring i 5-7 min, eller
til det er blødt og begynder at blive gyldent. Det må ikke
brune.
2 Dæmp varmen, tilsæt risene og rør, så de dækkes af smør og
olie.
Svits under konstant omrøring i 2-3 min, til de er
gennemsigtige.
3 Tilsæt lidt efter lidt den varme bouillon, en øseskefuld
ad gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som
risene absorberer den.
Øg varmen til jævn, så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller til bouillonen er blevet absorberet, og
risene er cremeagtige. Smag til med salt og peber.
4 Smelt 2 spsk af smørret i en pande for jævn varme.
Tilsæt valnødderne og vend dem i smørret i 2-3 min, eller
til de begynder at brune.
5 Tag risottoen fra varmen og rør resten af smørret i.
Rør derefter parmesan, mascarpone og gorgonzola i,
til osten smelter, samt de fleste af valnødderne.
Fordel risottoen på varme tallerkener,
drys resten af valnødderne over og server.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------