En himmelsk risdessert hvis vi selv skal sige det, som kan serveres
hele året pyntet med en klat flødeskum og et drys kanel. Denne opskrift er
meget populær.
Til 4 pers
# Ingredienser
125 g grødris
3 dl mælk
3 dl piskefløde, plus ekstra til pynt
50 g sukker
1 spsk revet citronskal, fra usprøjtet citron
1 tsk stødt kanel, plus ekstra til pynt
* Tilberedning
1 Skyl risene godt og kom dem i den øverste del af en
dobbeltkoger
sammen med mælk, piskefløde, sukker, citronskal og stødt
kanel.
Sæt den over underdelen fyldt med simrende vand, læg låg på
og
lad den simre under jævnlig omrøring i 55 min, eller til
næsten al
væsken er absorberet, og risene er møre.
2 Tag den fra varmen og fordel risene i portionsskåle eller
kopper.
Lad dem køle af, dæk derefter med husholdningsfilm og
sæt dem i køleskab i 2-3 timer, eller til de er faste.
3 Inden servering piskes resten af piskefløden til skum.
Pynt hver skål med en klat flødeskum og drys lidt kanel
over.
INFO: dobbeltkoger, vandbad, “mælkekoger” består af en
større og
en tilsvarende mindre gryde med låg til at sætte inden i
hinanden.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------