En svinekam bliver
på denne måde en ny og spændende fest-ret. En dejligere smag skal man lede
længe efter! Retter med kotelet hitter altid! Kan anbefales
Tid: 1 time og 20 min,
heraf 1 time i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg svinekam med
ben
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
1 dl strimlet porre
2 spsk frisk ingefær
2 spsk limesaft
1 spsk hakket løg
1 tsk kørvel
1 tsk hakket jalapeño
1 dl reven
parmesanost
2 spsk olie
SERVERING:
jordnødder
* Fremgangsmåde
1. Skær en dyb lomme
i kødet og fold det ud. Lad benene sidde.
Drys med salt og
sort peber.
2. Mix i
foodprocessoren porre, ingefær, lime saft, løg, kørvel, jalapeño og parmesan.
Dryp olien igennem
røret til en pesto.
3. Fordel halvdelen
af pestoen over kødet.
Rul det sammen og
snør det med bomuldssnor til en steg.
4. Læg stegen i et
ovnfast fad.
Sæt et kødtermometer
i, så røret sidder midt i den mest kødfulde del af stegen.
5. Fordel resten af
pestoen over stegen.
6. Stil stegen i en
175° varm ovn i 1 time, eller til
termometeret viser 65-70°.
7. Tag stegen ud og
lad den hvile under aluminiumsfolie.
8. Rist hakkede
jordnødder let på en tør stegepande.
9. Skær kødet fra
benene og skær det i fine skiver.
10. Server kødet,
drysset med jordnødder sammen med pasta, salat og skysaucen.
Tips: Et stykke nakkefilet kan tilberedes på samme
måde.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------