Cremet friskost med
herlige krydderurter som pålæg, eller som dip til friske grønsager - det bliver
en nydelse for hele familien.
Forberedelse
afdrypning 3 timer. Tilberedning 5 min
# Ingredienser
500 g friskost
1 l kærnemælk, helst
økologisk
3 dl cremefraiche
3 spsk finthakket
basilikum, persille eller andre friske krydderurter
1 fed hvidløg
½-1 tsk salt
1 tsk groft kværnet
peber
* Tilberedning
1. Varm kærnemælk og
cremefraiche ved svag varme i en gryde til ca. 50 °C,
eller til vallen
skiller fra. Rør rundt nu og da.
Hæld blandingen i et
kaffefilter, eller en si med et viskestykke og
lad vallen løbe af i
ca. 3 timer.
2. Skyl
krydderurterne og lad dem tørre. Hak dem fint.
Hak det pillede
hvidløgsfed fint og rør det i ostemassen.
Smag til med salt og
peber og form massen til en, eller
flere små runde oste.
Garner gerne
kanterne med lidt af de grønne krydderurter.
SERVERINGSFORSLAG
Godt som pålæg eller at servere som appetitvækker på fx pumpernickel eller
på kiks på et
ostebord.
Dyp friske,
fintskårne grønsager i osten.
Tips:
Sprøjt osten ud i
smukke mønstre med en sprøjtepose.
Skær fx selleri i
lange stænger og garner med osten.
Eller kom den i små
petit chouer.
Gem vallen som
drypper fra.
Den er både vitamin- og mineral rig.
Anvend den som fx
gærvæske, når du bager brød.
Det giver ekstra
smag på brødet.
• Når du kombinerer
mejeriprodukter med proteiner fra planteriget,
får du mange
livsnødvendige aminosyrer.
Pr. 100 g: Energi:
Kcal 167 = kj 701
Kulhydrat 3 g
Protein 8 g Fedt 14 g (75%) Fibre <1 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.