Opskrift på fantastisk lækker ret med stegte ris, grønsager,
æg, ris og svinemørbrad, der har en dejlig krydret smag af Asien. Retten er
fuld af farver og smag.
Til 4 pers
# Ingredienser
275 g langkornede,
hvide ris
6 dl koldt vand
salt og peber
350 g svinemørbrad
2 tsk kinesisk femkrydderi
4 spsk Maizena
3 ekstra store æg
2 spsk farin
2 spsk majsolie
1 løg, hakket
2 fed hvidløg,
pressede
1 stor gulerod,
skåret i tern
1 rød peberfrugt,
udkernet og skåret i tern
100 g ærter
1 spsk smør
* Tilberedning
1 Skyl risene i en
sigte under rindende, koldt vand.
Kom dem i en stor
gryde, tilsæt koldt vand og en knivspids salt.
Bring dem i kog, læg
låg på, dæmp varmen og lad dem simre i ca. 9 min,
eller til al væden
er blevet absorberet, og risene er møre.
2 Skær imens
svinemørbraden i meget tynde skiver med en skarp kniv.
Sæt dem til side.
3 Rør kinesisk
femkrydderi, Maizena, 1 æg og farin sammen.
Vend mørbradskiverne
i marinaden, til de er dækket.
4 Varm olien i en
forvarmet wok eller pande.
Tilsæt svinemørbrad
og svits for kraftig varme,
til kødet er
gennemstegt og sprødt.
Tag kødet op med en
hulske og hold det varmt.
5 Tilsæt løg,
hvidløg, gulerod, peberfrugt og ærter i wokken
eller panden og
svits under omrøring i 5 min.
Kom kødet tilbage i
wokken sammen med den kogte ris.
Og svits under
omrøring i 5 min.
6 Varm smørret i en
pande.
Pisk de resterende
æg, hæld dem på panden og steg dem,
til de er faste.
Vend dem ud på et
rent skærebræt og skær dem i tynde strimler.
Vend æggestrimlerne
i risene og server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------