I denne lækre og magre ret anvendes kyllingebryst uden skind
med et herligt fetaostfyld, som smager helt vidunderligt. Feta og citron passer
godt sammen
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25-30 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 kyllingebryster à 125 g
100 g fetaost
1½ dl fuldkornsrasp
½ dl hakket purløg
reven skal og saft af 1 citron
2 fed hvidløg
½ tsk groftkværnet peber
DESUDEN:
reven skal og saft af 1 citron
1 spsk olie
olie til fadet
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C. Placer risten midt i ovnen.
Smør et ovnfast fad med olie.
2. Skær et snit i siden på kyllingebrysterne, så der dannes en
lomme.
3. Smuldr fetaosten i en skål og bland den med rasp, purløg,
citronskal,
citronsaft, hvidløg og peber.
4. Pres forsigtigt fyldet ind i lommen på kyllingebrysterne.
Læg dem i det smurte fad.
Bland reven citronskal, friskpresset citron og olie og
pensl kyllingen med blandingen.
5. Steg i ovnen i 25-30 min til kyllingen er gennemstegt og
fyldet er fast. Pensl og vend kyllingen nu og da.
Server med salat og citronbåde.
VARIATION
Prøv at variere fyldet, tilsæt fx hakkede oliven, soltørrede
tomater eller pinjekerner.
Tips:
For let at trække skindet af kyllingebrysterne:
Løsn en flig af skindet og tag fat med et stykke
køkkenrulle. Træk derefter skindet af.
Fetaost varierer i smag og salthed.
Græsk feta er cremet, mens bulgarsk er fast og salt.
Dansk fetaost er mild.
Kylling på græsk maner:
Pr. portion: Energi: Kcal 282 = kj 1184
Kulhydrat 18 g Protein 30 g Fedt 10 g (32%) Fibre 1 g
• olie indeholder enkeltumættede fedtsyrer, som mindsker
risikoen for blodpropper.
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.