Logo

Ost i maden

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ost i maden 

 
Hvad ville en pasta ret være uden den revne ost eller en gratin uden sit cremede ostedække?
• Fedtindholdet i ost angives på forskellig vis. Plusbetegnelsen angiver fedtindholdet i ostemassens tørsubstans.

 
20+= ca. 10% fedt
30+= ca. 16% fedt
45+= ca. 25% fedt


Ost i maden 

1. Friskreven parmesan- eller pecorino-ost giver pastaretter deres specielle touch.
Køb gerne parmesanost i et helt stykke og riv den over pastaen direkte ved bordet.


Ost i maden 

2. Der findes forskellige typer ostehøvle at vælge mellem - man kan få dem til tynde eller tykke skiver. Det er godt at lægge en speciel ostekniv på ostebakken.


Ost i maden 

3. Friskost fungerer godt som basisingrediens i mange desserter. Ved at tilsætte tørrede eller friske krydderurter får man cremede dipsaucer eller smørepålæg.


Ost i maden 

4. Reven hård ost giver en velsmagende og lækkert gylden skorpe på gratiner og ovnretter.
Fede oste smelter bedre end magre.


Ost i maden 

5. En osteplatte med frugt er klassisk og eksklusiv. Vælg oste med forskellig konsistens og styrke.
Læg osten i orden efter styrke - begynd med den mildeste.

 
Jo mindre fedt en ost indeholder, desto dårligere smelter den og desto mindre egner den sig til madlavning og garnering. Hvis du tæller kalorier og vil bruge en mager ost så bør du tænke på følgende:

 
• Det lykkes bedre med en ostesauce hvis du lader den magre ost smelte ned i saucen over et vandbad.

 
• Gratiner med mager ost ved højst 175 °C, ellers bliver gratinskorpen let sej.

 
• Hvis den magre ost bliver klumpet i saucen så tag straks gryden fra varmen og mix saucen glat og cremet i en blender eller med en blenderstav.

 
Se alle de bedste tips og gode råd her: Info

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her