Denne pastagratin med røget pølse og porre er en variant af den klassiske makaronigratin. Det
smager saftsuseme godt. Retter med pasta hitter netop nu!
Tid: 50-60 min,
heraf 30-40 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 dl makaroni
salt, vand
200 g røget pølse
1 porre
½ spsk smør eller margarine
2 dl yoghurt naturel
2 dl mælk
3 æg
1-2 tsk "fire
krydderier"
½ tsk salt
2 dl reven ost, fx
Danbo
persille
* Fremgangsmåde
1. Kog makaronien i
letsaltet vand efter pakkens anvisninger.
2. Skær pølsen i
skiver og halver dem.
Skyl porren og skær
den i strimler.
3. Svits pølse og
porre i fedtstoffet et par min.
4. Lad makaronien
løbe af.
5. Pisk yoghurten
sammen med mælk, æg, krydderier og salt.
6. Læg makaronierne
lagvis med porre/pølseblandingen i et ovnfast fad.
Hæld æggemassen på.
Riv osten over.
7. Bag gratinen i en
200 °C varm ovn i 30-40 min.
8. Pynt med hakket
persille.
Server gratinen med
en blandet salat.
Tips: "Fire krydderier" er en blanding
af kanel, nellike, muskat og peber.
Du kan bruge
allehånde i stedet.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta Porre Grønsager eller Røget pølse
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------