Ranchbønner er en
mættende ret. Giv evt. flere æg til. En lun og lækker frokostret af bønner
i tomat og spejlæg, som er hurtig at lave og smager godt.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 15 min.
# Ingredienser
1 bdt forårsløg
eller 2 gule løg
50 g smør
2 ds (a 400 g)
bønner i tomat
¼-½ tsk chilipulver
1-2 fed hvidløg
salt, peber fra
kværn
100 g pålægsrester,
skinke eller pølser
4 æg
* Tilberedning
1. Skær roden af
løgene og snit dem i tynde ringe.
Evt. gule løg skal
hakkes.
2. Svits løgene i
halvdelen af smørret, 2-3 min, i en stor kasserolle.
3. Tilsæt bønner med
væde samt chili og pillede, pressede hvidløgsfed - begge dele efter smag, men
retten må gerne være ret krads.
Måske skal der også
salt og peber i.
4. Skær pålægs
rester/kød i små terninger, der blandes i bønnerne.
Læg låg på kasserollen.
5. Spejl æggene i.
resten af smørret.
6. Giv rugbrød eller
grove boller til.
Tips: I stedet for at iblødsætte og koge bønnerne selv, kan
du anvende 2 dåser hvide bønner eller kidneybønner i tomat.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.
Se alle opskrifter med æg HER