Dette bliver en
rigtig fest-ret, hvis du tager dig tid til at lave en "rigtig"
kartoffelmos. Men når der er travlhed, kan man dog ty til kartoffelmospulver.
Kan du ikke få renskav,
så brug pastrami, det er også godt
Tid: 40 min. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg kartofler
1 spsk margarine
2 æggeblommer
salt og peber
1 skalotteløg
200 g champignon
2 spsk margarine
400 g renskav (eller
pastrami)
½ bdt. persille
½ spsk fransk sennep
2½ dl fløde 13
1-2 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Skræl og kog
kartoflerne. Mos dem godt.
Bland mosen med
fedtstof under kraftig omrøring.
Tilsæt æggeblommerne. Smag til med salt og peber.
2. Pil og hak
skalotteløget.
Skyl champignonerne
og skær dem i skiver.
Steg løg og
champignon i fedtstoffet.
Tilsæt renskav (det
behøver ikke optøs først).
Lad det stege til
det har fået lidt farve.
3. Hak persillen og
lad den stege med.
4. Bland sennep og
fløde. Hæld det over i panden.
Smag til med salt og
peber.
Lad det simre ca. 5 min.
5. Sprøjt
kartoffelmosen ud, som på foto, i et velsmurt ovnfast fad.
Fordel rensautèen i
ternene. Drys med reven ost.
6. Sæt fadet i en 250
°C varm ovn til alt er varmt og gyldent.
7. Server med brød
og en blandet grøn salat.
Tips: Renskav er tørret rensdyrkød som findes i
frysedisken i svenske supermarkeder.
Her i landet kan
pastrami bruges med et lige så fint resultat.
Se alle de bedste opskrifter med Vildtkød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------