Ris à l'amande er en klassiker juleaften. Den lækre dessert
fører også noget andet godt med sig, mandelgaven.
• Syltede kirsebær uden sukker reducerer kalorieindholdet.
Tilberedning 40 min. 6 portioner
# Ingredienser:
¾ dl grødris
5 dl mælk
½ dl mandler
2 dl piskefløde
1 spsk sukker
1-2 tsk vaniljesukker
TILBEHØR:
syltede kirsebær
* Tilberedning:
1. Bring risene i kog med vand
efter pakningens anvisninger.
Spæd med mælken og kog det til risengrød.
Lad grøden blive kold.
2. Skold og smut mandlerne.
Gem 1 til mandelgaven, hak resten groft.
Pisk fløden til fast skum.
3. Rør mandler, sukker og vaniljesukker i grøden.
Vend til sidst fløden i.
4. Anret desserten i portionsglas eller kom det hele i
Et glasfad.
Husk mandlen til gaven.
Server med syltede kirsebær eller kirsebærkompot.
Ris à l'amande
Pr. portion: Energi: Kcal 215 = kJ 915
Kulhydrat 17 g Protein 6 g Fedt 14 g (58%) Fibre 1 g
Tips:
Køb frisk vaniljestang for at få en mere intensiv og bedre vaniljesmag.
Skær vaniljestangen op og læg den i en morter med sukker.
Stød blandingen til vaniljekornene er blevet blandet med sukkeret.
Anvend modsvarende mængde sukker i opskriften.
Brug helst grødris til denne ret. De er mere klæbrige end andre rissorter.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.