Risotto med artiskokhjerter og parmesan. I denne risotto kan
du bruge, hvad du har af grønsager og krydderurter, som trænger til at blive
spist.
Til 4 pers
# Ingredienser
225 g artiskokhjerter fra dåse
1 spsk olie
3 spsk smør
1 lille løg, fint hakket
175 g arborio ris
1¼ liter hønse- eller grønsagsbouillon, på kogepunktet
salt og peber
75 g friskrevet parmesan
bredbladet persille, til pynt
* Tilberedning
1 Afdryp artiskokhjerterne, gem væden, og skær dem i kvarte.
2 Varm olien med 2 spsk af smørret i en dyb gryde for jævn
varme,
til smørret er smeltet.
Rør løgene i og svits dem under jævnlig omrøring i 5 min,
eller
til de er bløde og begynder at blive gyldne. De må ikke
brune.
Tilsæt risene og rør, til de er dækket af olie og smør.
Svits under konstant omrøring i 2-3 min, eller
til risene er gennemsigtige.
3 Tilsæt lidt efter lidt væden fra artiskokkerne og den
varme bouillon,
en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer hver tilsætning.
Øg varmen til jævn, så bouillonen bobler.
Kog i 15 min og tilsæt artiskokhjerterne.
Kog yderligere 5 min, eller til al væden er absorberet, og
risene er cremeagtige. Smag til med salt og peber.
4 Tag gryden fra varmen og tilsæt resten af smørret.
Rør det sammen og rør derefter parmesan i, til den smelter.
Juster om nødvendigt krydringen, fordel risottoen i varme
skåle,
pynt med persillekviste og server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------