Ristærte får man
ofte i Belgien, både som kage til kaffen og som dessert. Smagen kan variere,
men ofte er det en citrusfrugt som er "krydderiet".
Tid: 2 timer, heraf
1¼ time til bagning. 12 stk.
# Ingredienser
1 liter mælk
3 dl rundkornede grødris
(300 g)
½ tsk salt
MØRDEJ:
125 g smør eller
margarine
3 dl hvedemel
½ tsk salt
1 dl sukker
FYLD:
3 limefrugter
4 dl piskefløde
2 æggehvider
1 dl sukker
PYNT:
1 limefrugt i tynde
skiver
flormelis
* Fremgangsmåde
1. Bring mælken i
kog i en gryde. Tilsæt ris og salt.
Kog risene under låg
ved svag varme til en grød, 30 min.
Lad grøden køle af.
2. Hak fedtstof,
mel, salt og sukker sammen til mørdejen, enten
i hånden eller i foodprocessoren.
3. Tryk eller rul
dejen ud i en springform ca 28 cm i diameter.
Bag tærtebunden ved 200 °C i 15 min.
4. Vask
limefrugterne til fyldet og riv skallen af. Pres saften ud.
5. Pisk fløde og
æggehvider i hver sin skål.
6. Bland de kolde
ris med limeskal og -saft, sukker, fløde og hvider.
Hæld det i tærten
og-bag den ved 175 °C i 1 time.
7. Lad tærten køle
af.
Pynt med tynde
limeskiver og pudr lidt flormelis over.
Tips: Denne tærte kan du sagtens bage, en dag du
har en rest risengrød tilovers.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------