Rodfrugter og kartofler skal ganske vist bruge nogen tid i ovnen, men resultatet er bestemt
værd at vente på - en lækker gratin til en kølig aften. Ret nemt og godt
Tid: ca 1¼ time,
heraf 45-50 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
5-6 kartofler (ca
800 g)
2-3 gulerødder
1-2 pastinakker
1 tsk salt
peber (friskt
kværnet)
1 tsk basilikum
1 tsk estragon
2-3 dl bouillon
(vand + terning)
1 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartofler,
gulerødder og pastinak.
2. Skær det hele i
tynde skiver.
Det går hurtigt og bliver mest ensartet med foodprocessorens fine snitteplade.
3. Fordel skiverne i
et ovnfast fad.
Drys med salt, peber
og krydderurter mellem lagene.
4. Hæld bouillon
ved.
Begynd med de 2 dl,
så kan du evt. spæde med lidt mere.
5. Dæk med alufolie
og sæt fadet i en 200 °C varm ovn ca 40 min.
Spæd evt. med mere bouillon.
6. Drys osten over
og bag yderligere 5-10 min til osten er smeltet og har fået lidt farve.
7. Server gratinen
til røget lammekølle eller stegt kød.
Tips: I stedet for bouillon kan du bruge lige dele
fløde og mælk. Gratinen får da en mere cremet konsistens.
Erstat
krydderurterne med presset hvidløg, hvis du synes den smag, passer til det
gratinen skal serveres til.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
Se alle de bedste opskrifter med Rodfrugter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------