Disse fiske bøffer er enkle at lave, og de har en vidunderlig smag af nødder og urter. Laks indeholder gavnlige fedtstoffer og er i dag en fisk, som kan fås til en rimelig pris .
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10-15 min. 4 portioner
#Ingredienser
600 g laksefilet
3 spsk hakkede, blandede urter,
fx dild og estragon
150 g hasselnøddekerner
½ porre, den hvide del
2 æg
2 spsk citronsaft
1 spsk reven citronskal
3 spsk rasp
⅓ tsk
stødt muskat
salt og peber
2 spsk rapsolie
* Tilberedning
1. Skyl fisken og skær den i tern. Hak urterne.
Kør fisk, urter og hasselnødder i foodprocessoren, til en
ensartet masse.
2. Skyl porren og skær den i skiver.
Kom porre, æg, citronsaft, reven citronskal, rasp, muskat,
salt og
peber i foodprocessoren og kør det sammen med fiskemassen.
3. Ælt farsen med hænderne, til den bliver lidt sej.
Så smuldrer den ikke ved stegning.
Form farsen til bøffer.
4. Opvarm olien på en teflonpande og steg bøfferne, 3-5 min
på hver side.
VARIATION
Du kan godt erstatte laksen med torsk og da anvende persille
og basilikum i stedet for dild, og bruge valnødder i stedet
for
hasselnødder. Følg ellers opskriften som beskrevet.
Tips:
Madlavningen bliver mere mager og sundere,
hvis man investerer i en stegepande med teflon-
eller titanbelægning. Så kan du stege i ganske
lidt fedtstof, uden at råvaren sætter sig fast i panden.
Opvarm panden godt, inden levnedsmidlet lægges på,
så bruges der endnu mindre fedt.
Urtekrydrede lakse bøffer:
Pr. portion: Energi: Kcal 668 = kj 2805
Kulhydrat 12 g Protein 38 g Fedt 52 g (70%) Fibre 4 g
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.