Pasta med tunsauce og kapers er enkel og lækker pastaret. Let
og budgetvenlig hverdagsret, som er klar på ca 15 minutter. Perfekt
hverdagsmad. 4 portioner.
# Ingredienser
400 g tørret pasta, fx spaghetti
2 ds. tun i vand (a ca. 185 g)
25 g smør
2 tsk ostindisk karry
5 finthakkede løg (ca. 300 g)
2 fed hvidløg knust
1 dl hakkede kapers (ca. 65 g)
2 dl vand
1 dl piskefløde
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g pastaost
Pynt: Frisk, klippet purløg.
* Tilberedning
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Smelt smørret i en
gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse
af. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt tunen og de øvrige ingredienser.
Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Smag
saucen til.
Ved serveringen: Læg tunsaucen lagvis med friskkogt pasta i
en varm skål og server osten i en skål ved siden af. Server straks.
Kokketips:
Ost bør altid serveres ved stuetemperatur og skal tages ud
af køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Beregningen af hvor meget ost; der skal serveres pr. person,
afhænger af måltidets karakter.
Til en osteanretning, der gør det
ud for et måltid beregnes 250
g
Til en frokost beregnes 75-125 g
En mellemret til en middag 25-50 g
Og til dessert 50-75 g
Se alle de bedste opskrifter med Tun eller Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.