Denne enkle, cremede dessert laver du af yoghurt som smages til med honning og appelsin. Friske vindruer giver en herlig smag.
• Vindruer er en god B kalium- og fiberkilde.
Tilberedning 15 min + 3 timer. 6 portioner
# Ingredienser:
1 kg røde, blå eller grønne vindruer
1 spsk flydende honning
½ tsk kanel
½ tsk vaniljesukker
YOGHURTCREME:
1 l yoghurt, naturel
reven skal af 1 appelsin
2 spsk honning
fintstrimlet appelsinskal til pynt
* Tilberedning:
1. Hæld yoghurten i en si foret med et viskestykker
og lad den dryppe af i 3 timer.
2. Halver vin druerne og udkern dem.
Læg vindruerne i en skål og bland dem med honning,
kanel og vaniljesukker.
Dæk til og sæt dem på køl.
3. Bland den afdryppede yoghurt med appelsinskal og honning.
Bland det godt og køl desserten til den skal serveres.
4. Kog appelsinskallen til garneringen i vand i ca. 12 min.
5. Læg nogle vindruer på tallerkener, øs yoghurten ovenpå
og læg resten af vindruerne øverst.
Pynt med appelsinskal.
GENVEJ
Anvend 3 dl økologisk letmælks-yoghurt.
Den er fastere i konsistensen og skal ikke dryppe af.
Yoghurtdessert med vindruer:
Pr. portion: Energi: Kcal 254 = kJ 1068
Kulhydrat 43 g Protein 7 g Fedt 6 g (21 %) Fibre 3 g
Tips:
At udkerne vindruer er et langsommeligt arbejde,
men det er meget vigtigt for at desserten skal blive
vellykket. Alternativet er at købe kernefrie druer.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.