Hvorfor ikke lave en moussaka uden aubergine? Og hvorfor ikke lave den på en færdig sauce? Begge dele sparer tid. Børn synes oftest bedre om denne lækre variant uden aubergine.
Forberedelse 50 min. Tilberedning 30 min. 6 portioner
#Ingredienser
1 pakke (ca. 3 dl) færdig lys sauce
4 dl mælk
150 g mellemlagret mager ost
1 dl fløde
1 nip reven muskatnød
salt, cayennepeber og sort peber
1 kg kartofler, melet sort
2 dåser flåede tomater
2 løg
2-3 fed hvidløg
1 bundt persille
1½ spsk smør eller margarine
300 g hakket oksekød, magert
2 spsk reven parmesanost
* Tilberedning
1. Tilbered saucen efter anvisningen på pakken. Hæld mælken
i.
Riv osten og rør den i saucen sammen med fløden.
Smag til med muskat, salt og peber.
Sæt ovnen på 200 °C.
2. Skræl, skyl og skiv kartoflerne tyndt, gerne i
foodprocessoren.
Forkog dem i letsaltet vand 10-15 min.
Hæld vandet fra og lad dem svale af.
Lad tomaterne dryppe af i en si og del dem groft.
Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Skyl, tør og finhak persillen.
3. Smelt 1 spsk af fedtstoffet på en pande ved jævn varme.
Steg kødet til det er grynet.
Krydr evt. med salt og peber.
Lad løg, hvidløg og persille stege med 3-5 min.
4. Smør et ovnfast fad. Læg kartofler, tomater, persille,
kød og
ostesauce lagvis i fadet.
Sidste lag skal være ostesauce. Fordel fedtstoffet over og
drys med parmesanost.
Bag moussakaen ca. 30 min, eller til kartoflerne er godt
møre.
Tips:
Ægte moussaka indeholder aubergine.
Vil du have auberginen med kan du fx lægge
skivede tomater sammen med stegte tynde
aubergineskiver i fadet.
Vegetarisk moussaka:
Erstat kødet med 700 g spinat, som steges
sammen med 3 finthakkede forårsløg og
1 bundt hakket persille.
Moussaka uden aubergine
Pr. portion: Energi: Kcal 417 = kj 1751
Kulhydrat 40 g Protein 26 g Fedt 17 g (37%) Fibre 4 g
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.