Frokost Forret. Arbejdstid: 40 min. Skal hvile: ca 1 time. Bagetid i alt: 30-35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Skinketærte med tomater
Dej:
75 g grahamsmel (1¼ dl)
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
½ tsk salt
75 g smør
100 g flødeost
½ dl vand
Fyld:
300 g tomater
1 porre
150 g røget skinke
150 g cheddarost
½ tsk tørret oregano
peber
Tærteform: 24 cm
*
Sådan laves Skinketærte med tomater
Dej:
1. Bland de to melsorter og smuld r smør og flødeost heri.
Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen.
Pak den i alufolie eller læg den tildækket i en skål, og
stil den koldt ca 1 time.
Fyld:
2. Skold og flå tomaterne. Fjern kernerne og hak tomatkødet.
3. Skær rodtrevler og det øverste grønne af porren.
Skyl den og skær den i tynde skiver.
Kom porreskiverne i kogende, letsaltet vand og kog dem et
par min.
Hæld porreskiverne til afdrypning i en sigte, tryk dem
tørre.
4. Skær skinken i smalle strimler.
Riv osten på den grove side af råkostjernet.
5. Sæt ovnen på 200 °C.
Rul dejen ud til knap ½ cm's tykkelse og beklæd en tærteform
med den.
Lad dejen hænge lidt ud over kanten og rul kagerullen hen
over, så kanten bliver pænt afskåret.
6. Prik bunden med en gaffel og forbag den ca 10 min. på
midterste ovnrille.
7. Fordel porrer, tomater og skinkestrimler i den forbagte
bund.
Krydr med oregano og peber, saltet sørger skinken og osten
for.
Drys osten over.
8. Bag tærten 20-25 min., til osten er gylden.
Server tærten varm.
Tips: Fuldkornshvedemel kan erstatte grahamsmel.
Flødeosten, som giver dejen en meget fin konsistens, kan
erstattes af kvark.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Skinke
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------