Små madtærter af mørdej med sunde grønsager, cremet æg og flødeost
og rosmarin, som tilfører en skøn, frisk aroma. Prøv disse supersprøde, lækre squashtærter.
12 tærter. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30 min. Stegetid:
3-4 min. Bagetid: 30 min. Fryseegnede.
# Ingredienser
Mørdej:
200 g smør
300 g hvedemel
1 lille æg
Fyld:
250 g flødeost naturel
2 æg
1 squash (200 g) eller anden grønsag
1 spsk smør
2 tsk frisk rosmarin
½ tsk knust sort peber
1 fed hvidløg
2 spsk parmesanost
Tilbehør: grøn salat
* Tilberedning
Mørdej:
1. Smuldr smør med hvedemel (evt. i en foodprocessor).
Tryk dejen sammen med æg og lad den hvile i køleskab i ca 30
min.
2. Rul dejen ud til en firkant (ca. 2 mm tyk).
Skær dejen ud i 12 firkanter på ca 12x12 cm.
Læg en firkant i hvert rum i en muffinpande.
Sæt den i køleskabet og lav fyldet.
3. Steg reven squash i smør og krydr med rosmarin, peber,
knust hvidløg og revet parmesanost. Pisk massen sammen med sammenpisket æg og
flødeost.
Fordel fyldet i tærtebundene.
Bag ved 200 °C, til fyldet er stivnet og dejen sprød (ca 30
min).
Tips: Ristet bacon i små fintskårne tern som drys, giver en
ny og spændende smag.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.