I 80’erne da vi stiftede bekendtskab med den
lasagne-elskende, meget dovne, egoistiske og overvægtige kat, Garfield, blev
lasagnen også populær i de danske køkkener. Men det var næppe spinatlasagne hverken
vi eller Garfield smovsede os i dengang, men vi har da heldigvis lov at elske
begge dele.
Dagens
grønne ret er en lækker lasagne med spinat og hytteost. Hvis du bruger mager
hytteost (1,5% fedt) og mager revet ost (13% fedt), så bliver retten også
slank: under 500 kcal pr. portion.
Arbejdstid:
30 min. Stege/bagetid: 30 min. Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
# Ingredienser til Spinatlasagne:
1
løg (finthakket)
1
fed hvidløg (finthakket)
½
spsk olie
250
g champignon (skiver)
1
pakke hel frossen spinat (400 g)
250
g hytteost
50
g revet ost
100
g friske lasagneplader
salt
og peber
*
Sådan
laver du Spinatlasagne:
Tænd
ovnen på 200 °C.
Steg
løg og hvidløg bløde i olie og vend de skivede champignon i.
Krydr
med salt og peber og steg under omrøring 5 min.
Tilsæt
den optøede spinat og varm det igennem.
Rør
hytteost sammen med halvdelen af osten, salt og peber og vend det sammen med
grønsagerne.
Læg
grønsagssaucen lagvist med lasagneplader i et smurt ovnfast fad.
Slut
af med sauce og drys med revet ost.
Sæt
fadet i ovnen ca. 20-25 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD