Et klassisk stykke
dansk smørrebrød med topping af knasende sprødstegt, lufttørret skinke.
2 personer.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: ca. 20 min.
#
1 kyllingebryst
100 g portobellosvampe
(eller andre svampe, skiver)
1 spsk olie
4 skiver lufttørret
skinke (fx parma- eller serranoskinke)
4-5 spsk mayonnaise
½ tsk citronsaft
2 store skiver
hvedebrød
1 håndfuld
bredbladet persille (hakket)
salt og friskkværnet
peber
*
Læg kyllingebrystet
i en sigte, krydr med salt og peber og sæt sigten over en gryde med kogende
vand.
Damp kødet under låg
i 15-20 min., til det er gennem kogt.
Afkøl let og riv
kyllingekødet i mindre stykker.
Steg svampene på en
pande med olie og krydr med salt og peber.
Sprød skinke: Læg
skiver af skinke på sølvpapir på en bageplade og steg det sprødt i 3-4 min.
under ovngrillen.
Rør mayonnaise
sammen med kyllingekødet og de afdryppede, let afkølede svampe.
Smag til med salt,
peber og citronsaft.
Fordel hønsesalaten
på brødskiver belagt med persilleblade og læg sprød skinke på toppen.
Server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD