Varmrøget makrel hører til på et dansk frokostbord. Hvis smørrebrødet anrettes med røget sild,
kaldes det "Sol over Gudhjem". Hvad hedder det med makrel? Kom med et bud i Kommentar-feltet
2 personer.
Arbejdstid: 20 min.
# Ingredienser
1 røget makrel eller
2 røgede sild
2 skiver rugbrød
evt. smør
6-8 radiser
1 lille rødløg
1 bundt purløg
2 rå æggeblommer
friskkværnet sort
peber
* Tilberedning
1. Befri fisken for
skind og ben:
Skær hoved og hale
af og åbn fisken.
Fjern forsigtigt
rygbenet, skrab de tynde sider rene og
fjern resten af benene.
Vend fisken og træk
forsigtigt skindet af.
2. Rens radiser og
rødløg og skær dem i tynde skiver.
Skyl og tør purløget
og snit det fint.
3. Anret fisken på
rugbrød - evt. med lidt smør.
Pynt med radiser,
rødløg og purløg.
4. Læg 1 æggeblomme
på hver mad.
Kværn sort peber
over og server straks.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------