Karamelflis med hasselnødder og mandler er en lækker og nem konfekt.
Det passer godt til et glas gløgg eller en god kop te. Det kan også bruges til
julekonfekt og småkager og konfekt. Der kan bruges andre nødder også, som fx pistacie,
valnødder eller måske drysse med lidt mørk chokolade på den varme karamel.
Forberedelse: 30 min. Arbejdstid: 30 min. Holdbarhed: 1 uge.
# Ingredienser
75 g hasselnødder
75 g mandler
150 g sukker
25 g smør
1 dl kogende vand
30 g glukosesirup
1 tsk flagesalt
* Tilberedning
Kom nødder og mandler på en pande og varm dem igennem
ved middelvarme under omrøring.
Kom dem i et rent klæde og gnid hinderne af. Hak dem.
Tør panden af og kom sukker på panden og
varm det op ved middelvarme til det smelter langsomt.
Kom smør på når sukkeret er smeltet og rør mens det bruser
af.
Skru ned for varmen og hæld 1 dl kogende vand og
glukosesirup
på panden under omrøring.
Rør til det er en lækker og tyk karamel (ca 130 °C.)
Læg på bagepapir, glat ud i et tyndt lag, drys med flagesalt
og nødder.
Lad karamellen køle af og bræk i passende stykker.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------