Her får du sashimi i flere spændende udgaver. Fx Lakse-sashimi,
Aborre-sashimi, Havaborre-sashimi, Tun-sashimi med ingefær eller Syltet ingefær
Forberedelse: 20
min. 6 personer.
Laksesashimi
# Ingredienser
2 store kinaradise (daikon)
eller 2 mellemstore sorte radiser
1 lille agurk
1 bundt runde
radiser
1 laksefilet (500 g)
6 spsk soja
wasabipasta eller
pulver
* Tilberedning
Skyl kinaradiserne.
Skær den ene i tynde, runde skiver.
Riv den anden meget
fint på et mandolinjern.
Skræl agurken, og
riv den på et mandolinjern.
Skyl de runde
radiser, og skær top og bund af.
Skær dem i runde
skiver. Sæt til side.
Fjern benene fra
laksen med en pincet.
Skær fisken i meget
tynde skiver på 3 cm i bredden.
Læg 1 stykke fisk på
hver kinaradiseskive.
Hæld sojaen i 6 små
skåle.
Server sashimi med
wasabi, soja samt de tilberedte grønsager.
Aborresashimi
Udskift laksen med aborre.
Servér aborren i skiver på tynde skiver agurk, pyntet med
frisk mynte.
Havaborresashimi
Udskift laksen med havaborre.
Skræl en grapefrugt, fjern de hvide hinder fra stykkerne, og
tilsæt disse til grønsagerne
Tunsashimi med ingefær
Udskift laksen med hvid tun.
Servér med en sauce lavet af 2 spsk fiskesauce,
2 spsk østerssauce, 1 spsk olie og 1 tsk hakket
ingefær.
Syltet ingefær
Skræl og skær 100 g frisk ingefær i skiver, og blanchér dem.
Lad dem trække 24 timer i en lage af 6 spsk riseddike, 1
knsp salt
og 6 spsk sukker.
Dryp af, og servér med sushimien.
INFO: Sashimi er rå fisk skåret i fine, tynde skiver –
anrettet som en blomst og serveret med wasabi, ingefær og sojasauce. I
modsætning til sushi serveres sashimi ikke med ris, tang eller grønsager. Se
opskrifter med sushi
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------