Hjemmelavet hybensuppe smager fantastisk dejligt. Du kan servere
en skålfuld hybensuppe før hovedmåltidet eller som dessert, evt med klat
yoghurt eller vaniljeis...
Til 1 person. Arbejdstid:
50 min. Koge/stegetid: 40 min. Ikke fryse-egnet
# Ingredienser til
Hybensuppe:
450 g friske hyben
1 liter vand
150 g sukker (evt Multisød
eller sukrin)
½ citron (øko)
1 vaniljestang
1-2 tsk maizenamel
30 g daggammelt brød
uden skorpe
*
Sådan laver du
hybensuppe:
Fjern blomst og
stilk fra alle hyben, del dem og fjern kernerne inden i.
Kom de rensede hyben
i en gryde med vand, sødemiddel, et par skiver citron og en flækket
vaniljestang.
Kog op og lad det
simre, til frugten er helt mør (ca 30 min.).
Rist brødet gyldent
i ovnen og skær det i små firkanter.
Fjern citronskiverne
og vaniljestangen fra suppen og blend den med en stavblender.
Kog op og smag evt
til med lidt ekstra sukker (sødemiddel) og citronsaft.
Udrør maizenamelet i
lidt koldt vand, kom det i suppen og kog det i ca. 2 minutter, til suppen er
jævnet.
Server 1/3 af suppen
i en dyb tallerken med de ovnristede brødcroutoner.
Gem den resterende
suppe til to andre måltider.
TIPS: Suppen smager
bedst, når den er lun, men den kan selvfølgelig også spises helt kold med en
klat yoghurt i.
Energi: Kalorier 107
kcal. Protein 2 g (6%). Kulhydrat 27 (86%). Fedt 1 g (8%). Kostfibre 9 g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD