Bagværk Hjemmebag Dessert. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (8 personer)
# Ingredienser
til Génoise med mandler:
100 g mandler (2 dl)
8 æg
250 g sukker (knap 3
dl)
¼ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel (knap
3½ dl)
150 g smør
Bageform: 25 x 20 cm
*
Sådan laves Génoise
med mandler:
1. Skold og smut
mandlerne og kør dem gennem mandelkværn, eller hak dem meget fint i blender.
Bland mandlerne med
det ene æg.
Tænd ovnen på 180 °C.
2. Slå resten af
æggene ud i en skål.
Bland æggemassen med
sukker, salt og vaniljesukker.
3. Sæt skålen i
varmt vandbad og pisk æggemassen sammen.
Fortsæt med at
piske, til dejen er meget let. Evt. med håndmixer.
4. Tag skålen op af
vandbadet og fortsæt med at piske, til æggemassen glider langsomt af piskeriset
i tykke bånd.
5. Vend forsigtigt
melet og mandlerne i dejen.
6. Smelt smørret,
lad det blive lunkent og rør det i dejen.
7. Fyld dejen i en
velsmurt, rektangulær form.
Bag kagen ca. 30 min.,
til den er gyldenbrun.
Tips: Génoise er den franske betegnelse for
sukkerbrødsdej, ofte brugt i fine kager og desserter.
Bunden kan flækkes
og bruges til lagkage med en god creme fx Citroncreme og drysses med flormelis.
Til roulade bages
kagen i en større form (30x40 cm), så bliver kagen tynd og nem at rulle om
fyldet.
Kan fryses.
Holdbarhed: 4-6 måneder.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------