En temmelig tysk -
og temmelig lækker - måde at servere gnocchi på: med røget spæk og surkål
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
2 spsk olie
50 g baconterninger
1 løg
1 dåse surkål (300 g
drænet vægt)
1 dl hvidvin
100 g cherrytomater.
400 g gnocchi (fra køledisken)
* Tilberedning
1. 2 spsk olie varmes op på en pande.
50 g baconterninger og
1 løg, der er skåret i terninger, brunes sammen.
2. 1 dåse surkål tilsættes, og det steges
yderligere 2 min.
1 dl hvidvin hældes
ved, og det hele småkoger under låg i 10 min.
5 min før kogetiden
er forbi, tilsættes 100 g cherrytomater.
3. 400 g gnocchi koges efter anvisningen på
emballagen.
Vandet hældes fra,
og de serveres, blandet med surkålen.
Energi pr. portion:
13 g protein, 19 g fedt, 72 g kulhydrater = 530 kcal (2233 kJ)
INFO: Gnocchi er pasta, der består af forskellige tykke, små
og bløde dejboller, der kan være lavet af semulje, almindeligt hvedemel, æg,
ost, kartoffel, brødkrummer, majsmel eller lignende ingredienser, og muligvis
inklusive aromaer af urter, grønsager, kakao eller svesker.
Surkål er fint skivet kål fermenteret af forskellige
mælkesyrebakterier inklusive Leuconostoc, Lactobacillus og Pediococcus. Det har
gode opbevaringsegenskaber og en karakteristisk sur smag, som begge er
resultatet af mælkesyren, der dannes, når bakterier gærer sukkeret i den friske
kål.
Ordet kommer direkte fra den tyske Sauerkraut, som bogstaveligt
talt oversættes til surkål. Sauerkraut er en typisk ret fra traditionel
hollandsk køkken (Zuurkool) og Centraleuropa. Det er også et fremtrædende træk
ved køkkener fra de fleste af de kolde regioner i Europa, og det spises også i
mange dele af det nordøstlige Kina, USA og Canada.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.