Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Græske kødboller i sauce - Youvarlákia
600 g hakket kød (okse eller okse/lammekød)
75 g langkornede ris (ca 1 dl)
1 løg
1 bdt persille
2 æggehvider
salt og peber
3 spsk olie eller 25 g smør
5 dl lys bouillon (eller vand)
2 æggeblommer
1 citron, saft af
*
Sådan laves Græske kødboller i sauce - Youvarlákia
1. Bland det hakkede kød og risene i en skål.
Pil løget og riv det. Skyl og hak persillen.
Rør løg og persille i kødet sammen med æggehvider, salt og
peber.
2. Varm olien (smørret) på en dyb pande.
Form kødet til valnøddestore boller og brun dem i
fedtstoffet.
Hæld bouillonen (vandet) ved, så kødbollerne netop er
dækket.
Lad dem simre under låg 15 min.
3. Pisk æggeblommerne sammen med citronsaften i en stor
skål.
Hæld den varme bouillon fra kødet i æggemassen under
piskning.
Hæld blandingen tilbage over kødet og lad den langsomt varme
igennem.
Ryst panden, til saucen begynder at tykne, den må endelig ikke
koge.
Smag evt. saucen til med lidt salt og peber.
Server kødbollerne i saucen direkte fra panden.
Tips: Server kødbollerne med et godt brød til at
dyppe i saucen, fx Landbrød,
Bondebrød
eller Grovbrød
med yoghurt.
Grønsager, smørdampede eller en kraftig grøn salat passer
også godt til.
Kalvekød kan erstatte oksekødet.
Farsen til kødbollerne kan krydres med lidt stødt koriander
og knust hvidløg.
Persillen kan erstattes af hakket mynte.
Rismængden kan nedsættes, men det gør retten mindre
mættende.
Se alle de bedste opskrifter med Kødboller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------