Tilbehør Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 10 min. Middelsvær at lave. Lav pris.
(4 personer)
# Ingredienser
til Grønsagsgryde, kinesisk:
2 porrer
2 løg
1 grøn peber
1 gul eller rød peber
2 gulerødder
200 g grønne bønner
200 g friske bønnespirer
2 spsk olie
2 spsk tamari eller kinesisk soja
1 dl grønsagsbouillon
5 cl tør sherry
2 tsk Maizena
salt og peber
*
Sådan laves Grønsagsgryde, kinesisk:
1. Skær rodtrævlerne og det groveste grønne af porrerne.
Skær porrerne i tynde skiver.
Pil løgene og skær dem i terninger.
2. Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær kødet
i strimler.
Skræl eller skrab gulerødderne og skær dem i smalle strimler.
Nip enderne af bønnerne og skær dem i 2-3 cm lange stykker.
Skyl bønnespirerne koldt og lad dem dryppe af.
3. Varm olien op i en stor jernpande eller en kinesisk wok.
Svits grønsagerne heri ved god varme og vend hele tiden, så
grønsagerne ikke bliver brune.
4. Svits 4-5 min. og tilsæt så tamari eller soja, grønsags
bouillon og sherry.
Drej rundt i grønsagerne med en trægaffel eller grydeske og
tilsæt bønnespirerne.
5. Jævn grønsagerne med Maizena rørt ud i lidt koldt vand.
Varm igennem og smag til med salt og peber.
Server grønsagsgryden med risnudler eller pasta, fx Fettuccine,
og kinesisk soja.
Tips: En kinesisk wok er en stor næsten
halvkugleformet pande. En god stor smedejernspande eller smedejernsgryde kan
også bruges til retten.
Grønsagerne skal være sprøde, når de serveres.
Den ægte kinesiske soja er ret salt, så smag på grønsagerne,
inden der tilsættes salt.
Grønsagsgryden kan serveres med tofu, skåret i skiver og
ristet i smør eller olie.
Tofu er en kinesisk bønnepasta, der ligner friskost, men er
lidt fastere. Den fås i specialforretninger.
Se flere
opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------