Gratineret julesalat er en klassisk belgisk ret, som vor mor
lavede den i 80'erne og 90'erne, som er nemt at lave og smager superlækkert.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Gratineringstid: ca 10 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
8 små stk. julesalat
8 skiver mager røget
skinke
3 spsk smør
2 spsk hvedemel
3 dl mælk
1 spsk citronsaft
salt, peber
1 dl reven ost
* Tilberedning
1. Skær rodskiven af
julesalaten.
Kog dem i letsaltet vand i 5 min.
Tag dem op og lad dem dryppe godt af.
2. Rul en skive
skinke om hver julesalat.
3. Smelt smørret i
en gryde og rør det sammen med melet.
Spæd med mælken.
Lad stuvningen koge
nogle minutter.
Tænd for ovnen på
250 °C.
4. Smag stuvningen
til med citronsaft, salt og peber.
5. Læg
skinkerullerne i et ovnfast fad.
Hæld stuvningen over
og drys den revne ost på.
6. Gratiner i 10 min.
eller til retten har fået farve.
Server groft brød
eller løse ris til.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.