Aftensmad Hovedret Grill. Arbejdstid: 30 min. Skal trække: 1-2 timer Kogning, ris: ca. 20 min.
Grilltid: 3-4 min. Let at lave. Høj pris (4 personer).
# Ingredienser
til Grillspid, indonesiske Saté:
750 g velhængt
oksekød (inderlår eller filet)
10-12 små syltede
løg
salt og peber
Marinade:
1 rød peber
½ tsk gurkemeje
1 tsk koriander
2-3 fed hvidløg
4 spsk olie
Tilbehør:
1 dl kokosmel
1 dl rosiner
100 g mandler (2 dl)
2 dl langkornede ris
3 dl vand
4 grillspid
*
Sådan laves Grillspid,
indonesiske Saté:
1. Skær kødet i
mundrette firkanter.
Marinade:
2. Befri
peberfrugten for frøstol og kerner.
Findel den på
blender eller mal den gennem en persillekværn.
Tilsæt krydderier,
knust hvidløg og olie og marinér kødet i denne blanding i 1-2 timer.
Rør af og til.
3. Kog 3 dl letsaltet
vand op og kog risene løse heri ved svag varme, under låg, ca. 20 min., eller
hvad emballagen angiver.
4. Tag kød stykkerne
op af marinaden, sæt dem på spiddene med løgene regelmæssigt fordelt ind
imellem.
Tryk kødstykkerne
godt sammen, så de sidder fast.
Krydr med salt og
peber.
5. Anbring spiddene
10-12 cm fra gløder eller grillelement og grill dem nogle få min. på hver side.
Pensl dem en gang
med lidt af den resterende marinade under grillningen.
Server omgående med
løse ris, kokosmel, rosiner og smuttede mandler fordelt i små skåle.
Tips: Server eventuelt retten med en krydret karrysauce
til eller med Sambal oelek - et stærkt krydderi, der forhandles i
delikatesseforretninger.
Indonesiske grill-spid
kan eventuelt serveres som hors d'oeuvre til drinks eller som forret.
Så skal spiddene
være 10 cm korte bambuspinde. Bambuspindene, der bruges til denne og lignende
retter, er behandlet, så de ikke brænder.
Se flere
opskrifter med Grillspid
Se flere
opskrifter med Grill
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------