Kartoffelblinis kendes nok bedst fra det russiske køkken,
hvor de små pandekager som oftest laves med boghvede. Her laves blinis med
kartoffel og kan spises med bland andet røget laks.
12 stk. Tilberedningstiden for kartoffelblinis er cirka 1
time. Heraf er arbejdstiden cirka 45 minutter.
# Ingredienser til kartoffelblinis:
125 g skrællekartofler (melede)
1 spsk cremefraiche 18 %
1 spsk mælk
2 æg
1½ spsk hvedemel(evt boghvedemel ?)
½ tsk salt
½ knsp peber fra kværn
olie; fx rapsolie
*
Sådan laver du kartoffelblinis:
Start med at skrælle kartofler og kog dem møre i usaltet
vand ca. 20 min.
Mos dem herefter med en gaffel.
Rør nu resten af ingredienserne, undtagen olie, i.
Varm olien på en pande og steg små, tykke pandekager på ca 5-6
cm størrelse ca. 3-4 min. på hver side.
Og så er dine kartoffelblinis klar til servering.
Læs mere i vores tips lige nede under for lækkert tilbehør.
Tips til
kartoffelblinis
Blinis stammer oprindeligt fra det russiske køkken, hvor de
oftest laves med boghvede.
Prøv at spise dine blinis med fx røget laks, stenbiderrogn
eller kaviar og cremefraiche 38 %.
Stenbideren er en saltvandsfisk og rognen, som blandt andet
bruges som tilbehør til blinis er i sæson i det tidlige forår, selvom det dog
kan købes på glas hele året i mange supermarkeder.
Du kan læse mere
om stenbidderen og andre fisk her.
Kaviar stammer fra stør, som findes i forskellige arter. I
dag skelnes der mellem ægte kaviar og uægte kaviar. I det stenbiderrogn og rogn
fra andres fisk såsom laks også af nogle kaldes kaviar. Men ægte kaviar stammer
altså fra støren, som opdrættes i Frankrig, Italien og Sydamerika.
Kartoffelblinis er lækre som forret eller som let aftensmad.
Eller hvis du er helt vild med kartoffel og gerne vil prøve
grønsagen i andre sammenhænge så prøv for eksempel vores kartoffelscones.
Du
finder opskriften på kartoffelscones her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine kartoffelblinis