Antoine-Augustine
Parmentier har på grund af sit store arbejde for udbredelsen af kartoflen lagt
navn til en stribe kartoffelretter. En berømt klassisk ret er denne fine
kartoffelsuppe, kaldet Potage Parmentier
4 portioner. Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: ca. 20 min. Fryse-egnet uden tilbehør
# Ingredienser til Kartoffelsuppe:
3 porrer (det hvide,
fintsnittet)
25 g smør
750 melede kartofler
(skrællede, små stykker)
1 liter lys kalve- eller
hønsebouillon
2½ dl piskefløde
2 spsk koldt smør
salt og friskkværnet
hvid peber
Brødcroutoner:
4 skiver daggammelt
hvedebrød (små terninger)
25-50 g smør
Drys:
persille eller
kørvel (finthakket)
*
Sådan laver du Kartoffelsuppe:
Sauter porrerne
bløde i smør ved svag varme i en tykbundet gryde.
Tilsæt kartofler og
bouillon og kog kartoflerne møre under låg ca. 15 min.
Blend suppen glat og
kog den igennem med fløde.
Tilsæt evt. mere
bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
Pisk smør i suppen
lige før servering og smag til med salt og peber.
Brødcroutoner: Steg
brødterningerne gyldne og sprøde på alle sider i smør.
Server suppen
rygende varme med brødcroutoner og drys med persille eller kørvel.
Se de andre gode opskrifter på skønne supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD