Bavarian Crème, der er en fromage, smages til med vanilje. Her
finder du en lækker opskrift på Bavaroise. Fromagen kan laves dagen før den
skal serveres.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange
opskrifter, tips og idéer.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Køletid: 1 time
# Ingredienser
6 blade husblas
4 æggeblommer
85 g (1 dl) melis
2½ dl mælk
1 vaniljestang
4 dl piskefløde
cocktailbær
mandelflager
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
blød i koldt vand i 10 min.
2. Pisk
æggeblommerne med sukkeret til en tyk æggesnaps.
3. Bring mælken i
kog, tilsæt den flækkede vaniljestang og lad det koge et par minutter.
Fjern vaniljen.
4. Sæt skålen med
æggesnapsen over vandbad og pisk den varme mælk i.
Bliv ved med at
piske, til cremen er tyk og luftig.
5. Knug husblassen
og smelt den i den varme creme.
Pisk til den er helt
opløst.
Sæt cremen til
afkøling.
Rør i den nu og da.
6. Pisk fløden stiv
og vend 2/3 af den i den afkølede creme.
7. Skyl 4
portionsforme i koldt vand og fordel fromagen i formene, som stilles i
køleskabet, til
fromagen er helt stiv.
8. Fromagerne løsnes
i kanten med en kniv.
Dyp formene i
kogende vand og vend desserten ud på portionstallerkener.
Pynt dem.
1. Cremen til
vaniljefromagen bliver ekstra luftig, når den piskes over vandbad.
2. Pisk fløden stiv
og fold den i den afkølede creme med en dejskraber.
3. Fromagen løsnes i
kanten med en kniv.
Dyp formen i kogende
vand. Vend desserten.
INFO: Bavarian Créme eller Bavaroise (fransk) dessert med
oprindelse i Bayern, omtalt allerede af Carême i Traité des entremets de
douceur. Bavaroise er af fromage-type bestående af crème anglaise tilsat
gelatine og blandet med flødeskum. Den køles i form og kan ved servering
overtrækkes søde saucer lavet på kaffe, chokolade, citrusfrugt eller røde bær.
I stedet for crème anglaise kan bavaroise laves med gelatinejævnet frugtpuré
som basis.