Bacalhau à Brás betyder klipfisk med kartofler og persille.
Det er noget man spiser overalt i Portugal, Bacalhau betragtes af mange som
Portugals nationalret
Til 4 personer.
Udvandingstid: 1 døgn. Tilberedning: 20-25 min. Kogetid: ca 1 time. Ikke
fryseegnet
# Ingredienser
750 g klipfisk
3 spsk hvedemel
½ dl olie
3 løg
2-3 fed hvidløg
2-3 persillekviste
¾-1 kg kartofler
2 dl hvidvin
2 dl fiskesuppe
(evt. af terning)
* Tilberedning
1. Udvand fisken i
koldt vand 1 døgn.
Fjern derefter skind
og ben og skær fisken i portionsstykker.
2. Tør
fiskestykkerne og vend dem i mel.
Brun dem på begge
sider i olien.
Brun derefter
løgskiverne.
3. Læg fiskestykker,
løgskiver, knuste hvidløgsfed, persillekviste og rå kartoffelskiver i en gryde.
Hæld væden ved og kog under låg i 1 time.
Serveres direkte fra
gryden.