Sauce. Arbejdstid: 25 min. Kogetid i alt: 25 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Sauce bigarade
2-3 skalotteløg eller 1 (lille) løg
1 gulerod
40 g smør
2 spsk hvedemel
4 dl stegesky (fra and) eller kraftig (fjerkræ) bouillon
1 laurbærblad
1 kvist timian
2 pomeranser
salt og peber
*
Sådan laves Sauce bigarade
1. Pil løgene og hak dem. Skræl guleroden og riv den groft.
2. Smelt smørret og brun løg og gulerod heri.
Tilsæt melet under omrøring og lad det bage godt igennem,
det skal være nøddebrunt.
3. Spæd med sky eller bouillon under omrøring. Bring saucen
i kog.
Tilsæt laurbærblad og timian og lad saucen koge ved svag
varme i 10 min.
Si den.
4. Vask pomeranserne godt og skræl dem tyndt.
Skær skallen i tynde strimler og kog dem 5 min. i vand.
5. Pres saften af pomeranserne.
Mål ½ dl af saften af og kom den i saucen sammen med de
kogte skaller.
Varm saucen igennem og krydr med salt og peber.
Tips: Server saucen til stegt eller kogt and eller
til retter, hvor and indgår som hovedingrediens.
Saucen klæ'r også retter af gris.
Bigarade er det franske navn for pomerans (Sevilla-appelsin
eller bitter appelsin).
Almindelig appelsin kan bruges, men den pikante, letbitre
smag, der er karakteristisk for Sauce bigarade, kan ikke opnås.
Se alle de bedste opskrifter med sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------