Shawarma stammer
oprindeligt fra Arabien og er en tilberedningsmetode. Prøv shawarma med
lammekød i dit pitabrød allerede i dag
4 personer. Den samlede tilberedningstid og arbejdstid for
shawarma er ca ½ time.
# Ingredienser til shawarma:
200 g stegt lammekød, fx lammekølle
2 tsk olie
½ tsk stødt spidskommen
½ dl eddike
4 pitabrød
½ agurk (svarende til 125 g)
2 tomater (svarende til 150 g)
1 salatløg (svarende til 100 g)
*
Sådan laver du shawarma
Start med at skære lammekødet i papirtynde skiver.
Varm herefter olien på en pande og steg kødet i olien 2-3
minutter på hver side.
Krydr nu med spidskommen og tilsæt eddike.
Lad det koge 1-2 min.
Varm herefter pitabrød.
Skær samtidig agurk og tomat i små tern.
Pil løg og hak det fint.
Fordel slutteligt kødet og grønsagerne i pitabrødene og giv
dressing til.
Og så er dine pitabrød med shawarma klar til at blive
serveret.
Tips til shawarma:
Her har du ikke kun opskriften på shawarma med på en dejlig
frokostret eller let aftensmad. Faktisk er det såre simpelt og hurtigt at lave
en shawarmaret, her med pitabrød, at det næsten ikke kan betale sig at købe
fast food fra en fast food grill-bar. Og så er det skønt, at du kan bruge
resterne af lammekødet, hvis du for eksempel har spist lammekølle dagen
forinden. Det mindsker madspild og giver dig samtidig gode muligheder.
Shawarmaen bliver i denne opskrift serveret med pitabrød og
dressing til. Og begge skal da efter vores mening være hjemmelavede. Det er
ganske nemt at lave en dressing fra bunden. Du kan selv vælge smagen på
dressingen alt efter smag og behag, men vi vil for eksemepel foreslå
hvidløgsdressing, som vi synes passer glimrende til denne ret.
Du
kan finde opskriften på hjemmelavet hvidløgsdressing her.
Pitabrødet er lidt mere kompliceret at lave end dressingen
men smager ikke desto mindre skønt.
Hvis du ikke lige har tiden til at lave pitabrødene fra
bunden, kan du naturligvis lave retten med købte pitabrød. Men vi vil altid
anbefale hjemmelavede pitabrød til shawarmaretten.
Du kan
finde opskriften på pitabrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din shawarma
INFO: Shawarma er en levantinsk-arabisk og tyrkisk
tilberedningsmetode, hvor kød af okse, lam, ged, kylling, kalkun eller en
blanding heraf, krydres og placeres i en stor blok på et spid og
langtidsgrilles.