Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser til
Mangochutney:
2 mango frugter
750 g æbler
5 skalotteløg
250 g rosiner
1 fed hvidløg
15 g gule sennepskorn
2 stk hel ingefær
3 hele chilipebre
250 g farin (4 dl)
1 tsk salt
3 dl (hvid)vineddike
evt. konserveringsvæske fx
Atamon
Sylteglas
*
Sådan laves Mangochutney:
1. Skræl mangofrugterne. Skær
kødet fra stenen.
Skræl æblerne. Tag kernehuset
ud.
Skær mango og æble i terninger.
Pil og hak løgene fint. Pil og
hak hvidløgsfeddet.
2. Kom sennepskornene i en
lille gazepose og læg den i en gryde sammen med mango, æbler, løg, rosiner,
farin, hvidløg, ingefær og chilipebre.
Hæld vineddiken ved.
3. Bring chutneyen langsomt i
kog under omrøring.
Lad chutneyen koge uden låg,
til den har konsistens som tyk grød.
Det varer ca. 30 min.
4. Vask og skold sylteglas.
Smag på chutneyen og krydr evt.
med salt.
Rør evt. konserveringsvæske i
gryden, efter at den er taget af varmen.
Se anvisningen på emballagen.
Hæld chutneyen på glas og luk
straks.
Tips: Lad
chutneyen modne et par uger inden brug.
Chilipebre, sennepskorn og
ingefærstykker kan fjernes, når chutneyen er stærk nok.
Holdbarhed: ca 1 år.
Se alle de bedste opskrifter med Chutney
Se alle de bedste opskrifter med Mango
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------