Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: ca 10 min. Skal trække: 1 uge. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Pærer, syltede
2 kg ikke for modne pærer
Kogelage:
vand
lagereddike
sukker (godt )
1 usprøjtet appelsin
1 lille stk frisk ingefær
konserveringsmiddel
Sylteglas
*
Sådan laves Pærer, syltede
1. Kog vand, eddike og sukker sammen.
Vask appelsinen, skær den igennem på langs og skær hver
halvdel i tynde skiver.
Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
Kom appelsinskiver og ingefær i kogelagen.
2. Befri pærerne for blomst og stilk.
Skræl og halver pærerne og fjern kernehusene med
kartoffeljern eller teske.
3. Læg ca halvdelen af pærerne i et enkelt lag i gryden og
kog dem møre på 3-5 min.
Læg de ventende pærer i koldt vand tilsat lidt eddike, så
mørkner de ikke.
Tag pærerne op med en hulske og læg dem i rene glas.
Kog resten af pærerne på samme måde.
4. Kog lagen lidt ind uden låg og tag den fra varmen.
Tilsæt konserveringsmiddel ifølge brugsanvisningen på
emballagen.
Hæld den koghede lage over pærerne og luk straks glasset.
Lad dem stå 1 uge, inden der spises af dem.
Tips: Server pærerne til dessert med Flødeis eller flødeskum og
valnøddedrys.
Pærerne kan indgå i pæredesserter, fx Pærer
Belle Hélène.
Hel kanel, stjerneanis eller ½ vaniljestang kan erstatte
ingefær.
Eddiken kan erstattes af sød sherry eller cognac, der
tilsættes, når lagen er kogt ind.
Hindbæreddike eller æbleeddike kan erstatte den almindelige
lagereddike.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------