Få opskriften på et lækkert syltetøj med figner lige her. Figner
passer virkelig godt til ost, og når de er syltet med vanilje og citron, passer
de endnu bedre til ostebordet.
# Ingredienser
1-1,5 kg ikke alt for bløde, lyse figner
½ liter friskpresset druesaft
1 kg melis
saften af 1 citron
½ stang vanilje
* Tilberedning
Fignerne renses godt, men må ikke vaskes.
Skindet skrælles af i 1 cm brede strimler.
Pas på ikke at skære i det hvidlige frugtkød nedenunder.
Druesaft, melis, citronsaft og den flækkede vanilje koges
ved stærk varme i 5 min, indtil saften bliver sirupsagtig.
Når der danner sig store blærer, kommes 4-5 hele figner i
gryden.
Når siruppen igen koger, lægges der flere figner i gryden,
indtil alle fignerne er kommet i.
Der koges videre ved svag varme, indtil fignerne efter 1-1½
time ser klare ud.
Skummet fjernes med regelmæssige mellemrum.
Vaniljen tages op, og syltetøjet hældes på glas, som lukkes
med det samme.
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.