Syltet appelsinskal er virkelig lækkert at bruge i kager,
konfekt eller til chokoladeovertrukne strimler. Prøv dem også skåret i
småstykker i en frugtsalat. Og de kan laves uden sukker. For at trække
bitterstofferne ud skal de ligge i vand natten over.
# Ingredienser til syltet appelsinskal:
2-3 appelsiner, økologiske
vand
3 dl æblejuice
3 spsk ahornsirup eller sukker
*
Sådan laver du syltet appelsinskal:
Skær appelsinen i fire både og tag appelsinkødet af.
Læg appelsinskallerne i en skål og dæk med rigeligt koldt
vand.
Lad dem stå heri natten over.
Hæld vandet fra og skrab med en ske så meget af det hvide
lag væk, som muligt uden at ødelægge skallen.
Skær nu skallerne i tynde strimler eller små stykker.
Kom skallerne i en lille gryde og hæld juice og sirup ved.
Bring i kog og lad det køle af.
Bring igen i kog og lad det køle af.
Gentag denne proces i alt 3-5 gange, til skallerne er møre
og ikke bitre.
Kom skallerne i et glas sammen med lagen og opbevar i
køleskab, holder mindst tre måneder, hvis lagen dækker.
TIPS: Prøv syltet appelsinskal på risalamanden, i stedet for
kirsebærsauce.
Fordelen ved økologiske appelsiner er, at du kan bruge
skallen uden at være nervøs om de er overfladebehandlet.