Har du lyst til en spændende marmelade, er her spændende en mulighed.
Marmeladen kan bruges til nybagte boller, kager og fx pandekager.
# Ingredienser
300 g æbler
25 violblomster
200 g melis
* Tilberedning
Æblerne vaskes, skæres i mindre stykker og koges møre i en
lille smule vand i 10 min.
De presses gennem en sigte.
De vaskede og afdryppede violer knuses.
Sukkeret får et opkog med en kopfuld vand.
Violerne kommes i, og lagen koges op en gang til.
Æblemosen tilsættes, og alt får et hurtigt opkog.
Marmeladen kommes på rene, skoldede glas og opbevares på et
mørkt og køligt sted.
Tips: Æblemos, lavet af 1 kg æbler og 150 g melis og kogt
ved 90 °C i 20 min, virker meget indbydende, når den pyntes med kandiserede
violer.
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.