Denne Kartoffelomelet er lækker og let at lave. Den mætter
godt og kan serveres som frokostret eller aftensmad med røget makrel og en
lækker salat til
☺ Retten kan tilberedes af Børnekokke.
Retten er fryseegnet. 4
portioner.
# Ingredienser
6 æg
1 dl piskefløde
1 dl vand
1½ dl frisk, klippet purløg
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
500 g små, kogte og pillede kartofler
25 g smør
1 røget makrel (ca. 500 g)
150 g radiser i kvarte
Pynt: Purløgsstrå.
Tilbehør: Ristet rugbrød.
* Tilberedning
Rør æg, fløde og vand sammen med et piskeris.
Tilsæt purløg, salt og peber.
Skær kartoflerne i halve.
Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved
kraftig varme,
men uden at det bruner.
Svits kartoflerne ved jævn varme i ca. 3 min.
Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen over
kartoflerne.
Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne.
Bag omeletten (uden låg) i ca. 25 min.
Rens makrellen for skind og ben og del fisken i mindre
stykker.
Ved serveringen: Anret makrel og radiser på et fad.
Lad forsigtigt kartoffelomeletten glide over på et andet
fad,
der er varmt, og server straks.
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.