Med æg og lidt andre
råvarer er det ganske let at fremtrylle et måltid, hvad enten det skal være
solid morgenmad, let frokost eller noget mættende til middag. Middagsomeletten
kan varieres med forskellige grønsager.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time
# Ingredienser
3 løg
2 spsk
smør/margarine
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
6 æg
salt, peber fra
kværn
1 dl kaffefløde
lidt kødrester
2 kogte kartofler
1½ dl ærter
1 pk (85 g) flødeost
basilikum eller oregano
* Fremgangsmåde
1. Rens løg og
peberfrugter.
Skær dem i ringe og
tynde strimler.
Skær kødrester og kartofler i små terninger.
2. Smelt smørret i
en stor pande.
Svits løg og peberstrimler ca 5 min over svag varme.
3. Pisk æggene
sammen med salt, peber og fløde.
Hæld det på panden
og fordel kartofler, ærter, kød og osten skåret i terninger, over.
4. Læg låg på panden
og lad omeletten stivne over svag varme.
5. Ved serveringen
drysses omeletten med krydderier eller friske krydderurter.
Serveres i panden.
Der hører rugbrød og smør til.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER