Denne lækre omelet er fyldt med friske grønsager,
blæksprutteringe og rejer.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
4 æg
3 spsk mælk
1 spsk fiskesauce eller lys sojasauce
1 spsk sesam olie
3 skalotteløg, i tynde skiver
1 lille, rød peberfrugt, udkernet og meget tyndt strimlet
1 lille porre, renset og skåret i tynde stave
125 g blæksprutteringe
125 g kogte, pillede rejer
1 spsk hakket, frisk basilikum
15 g smør
salt og peber
friske basilikumkviste, pynt
* Tilberedning
1. Pisk æg, mælk og fiske- eller sojasauce sammen.
2. Varm sesamolien i en wok eller stor pande og tilsæt
skalotteløg, peberfrugt og porre.
Lynsteg i 2-3 min.
3. Tilsæt blæksprutteringe, rejer og hakket basilikum.
Lynsteg i yderligere 2-3 min, eller til blæksprutteringene
er mælkehvide.
4. Blandingen i wokken smages til med salt og peber.
Lægges op på et varmt fad og holdes varmt.
5. Smelt smørret på en stor omeletpande eller stegepande og
tilsæt æggeblandingen.
Steg den for jævn varme, til den akkurat er fast.
6. Læg grønsager og skaldyr langs midten af omeletten og
fold siderne ind over fyldet.
7. Lad omeletten glide over på et varmt fad og skær den i 4
portioner.
Pynt med friske basilikumkviste og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 216. Sukker 2 g. Proteiner 20 g. Fedt 13 g.
Kulhydrater 4 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
VARIANT
Hakket, kogt kylling er et lækkert alternativ til
blæksprutte. Anvend eventuelt frisk koriander i stedet for basilikum.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.