Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 35 min. Kogetid, linser: ca ½ time. Kogetid, linsegryde: ca 15 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Linsegryde
250 g grønne linser
1,5 vand
Endvidere:
2 små courgetter
2 porrer
1 fed hvidløg
4 tomater (evt. fra dåse)
2 spsk olie
2 dl grønsagsbouillon
1 bdt persille
peber og evt salt
*
Sådan laves Linsegryde
1. Skyl linserne godt under rindende, koldt vand.
Bring vand og linser i kog, skum evt, og kog linserne møre, ca
½ time.
Lad dem dryppe af i en sigte. Kasser vandet.
2. Skyl courgetterne, tør dem og skær dem i terninger.
Skyl og rens porrerne godt, lad mest muligt af det grønne
blive.
Skær dem i centimeter tykke ringe.
Pil og hak hvidløget.
3. Skold og flå tomaterne.
Fjern kerner og stilkfæste og skær kødet småt ud.
Dåsetomater skal dryppe af og befries for kerner.
4. Varm olien op i en gryde og svits courgetter, porrer og
hvidløg kort.
Tilsæt tomater, linser og bouillon og lad retten simre under
låg, til grønsagerne er møre, men stadig har bid.
Skyl og hak persillen og vend den i.
Smag til med peber og evt. salt.
Server retten i et opvarmet fad eller direkte fra gryden
ledsaget af et groft brød fx Courgettegrovbrød
eller Fuldkornsbrød.
Tips: Se også Linser.
Se alle de bedste opskrifter med Linser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------