Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer. Frokost.
Arbejdstid: 15 min. Kogetid, linser: 10-15 min. Afkøling: ½ time
# Ingredienser
til Linsepostej
200 g røde linser
4 dl vand
Krydderurtebuket:
1 kvist timian
1 laurbærblad
Endvidere:
1 tsk koriander
1 tsk kommen
30 g kokosmel (knap 1 dl)
salt og peber
Pynt: ristet kokosmel og/eller hakkede hasselnøddekerner
*
Sådan laves Linsepostej
1. Skyl linserne godt under rindende, koldt vand.
Kom dem i en gryde med vandet og bring dem i kog. Skum
linserne.
Tilsæt krydderurtebuketten og kog under låg, 10-15 min., til
vandet er opsuget.
Fjern krydderurtebuketten.
2. Blend eller purer linserne.
Stød koriander og kommen i en morter og rør det i pureen.
3. Rist kokosmelet på en tør pande.
Lad det afkøle, inden det røres i.
Smag linsepostejen til med salt og peber.
Anretning:
4. Lad postejen køle af ca ½ time og anret den i en lille
skål.
Pynt med lidt ristet kokosmel og/eller hakkede
hasselnøddekerner.
Tips: Postejen kan røres blødere med lidt ymer, hvis
konsistensen er for fast.
Postejen kan anvendes som vegetarisk smørepålæg på fx Fuldkornsrugbrød.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Linser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------