Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca 25 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Linser, kogte
250 g brune linser
1 løg
1 laurbærblad
1 lille kvist timian eller 1 tsk tørret
1½ tsk salt samt lidt peber
*
Sådan laves Linser, kogte
1. Skyl linserne i en sigte under rindende, koldt vand og
lad dem dryppe af.
2. Pil løget og skær det i kvarte.
3. Kom linser og vand i en gryde og bring det i kog.
Skum omhyggeligt og tilsæt løg, laurbærblad, timian, salt og
peber.
4. Kog linserne ca 25 min. under låg, til de er møre.
Hæld linserne til afdrypning i en sigte og kom dem i en varm
skål.
5. Fjern evt løg, laurbærblad og en eventuel timiankvist
inden serveringen.
Tips: Server til kødretter, specielt lam.
Linserne skal være dækket afvand, når de bringes i kog.
Beregn vandmængden til cirka tre gange linsernes vægt.
Hvis linserne udblødes 6 timer i koldt vand inden kogningen,
skal de kun koge i 15-20 min.
Linsevandet kan tilsættes 1 fed hvidløg, 1 groftskåren
gulerod og et par hele nelliker.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Variation:
Lad kogte linser dryppe af i en sigte.
Smelt ca 20 g smør i en gryde og ryst linserne blanke heri.
Drys persille over og server.
Se alle de bedste opskrifter med Linser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------